Crypto staking: wat is dat precies?

Ongetwijfeld dat je weleens iets hebt gelezen over crypto staking. Het is een manier om een klein passief inkomen met cryptomunten te verdienen, zonder dat je munten hoeft te verkopen. Handel komt er niet aan te pas. Beloningen, daarentegen, wel. Wat is het en hoe werkt crypto staking eigenlijk?

Cryptostaking als beveiliger op het netwerk

Elke transactie die op de Blockchain gebeurt, moet worden goedgekeurd. Daar is geen centraal orgaan voor: dat gaat decentraal. Gebruikers op het netwerk keuren de transacties gezamenlijk goed. Daarvoor is wel wat rekenkracht nodig. Die rekenkracht zit in Ethereum tokens die je op het netwerk laat staan. Doe je er niets mee, maar stake je ze, dan kan het netwerk ze gebruiken om het netwerk te beveiligen.

Vergelijk het met je geld op je spaarrekening laten staan bij de bank. De bank leent het uit en jij ontvangt rente. Met crypto staking werkt dat ook zo. Je krijgt zogenoemde ‘rewards’ voor het staken van je cryptomunten. De tokens die je daarvoor ontvangt, kun je weer verhandelen en om laten zetten naar euro’s. Zo verdien je een klein passief inkomen, zonder dat je hoeft te handelen.

Geld verdienen met cryptostaking

Cryptostaking is interessant omdat je hiermee geld kunt verdienen zonder dat je actief hoeft te beleggen of te handelen. Elke euro die je verdient, is mooi meegenomen. Er zijn ook genoeg stakers die hun crypto helemaal niet in euro’s willen laten uitbetalen. Zij geloven in de kracht van alleen cryptovaluta. Ze betalen bijvoorbeeld in Bitcoin, en willen niet dat hun geld alsnog wordt beheerd door een centraal orgaan, zoals de Europese Centrale Bank.

Zoals je ziet, kun je met cryptostaking prima een leuk zakcentje verdienen. Natuurlijk moet je wel eerst crypto bezitten. Dat kan door ze te kopen en te verhandelen. Dan zet je die tokens in voor de beveiliging van het netwerk, en zorg je voor rendement.

Alternatief: beleggen in Bitcoin

Klinkt cryptostaking niet helemaal als jouw ding? Wil jij juist wel de spanning van het handelen meemaken? Dan is beleggen in Bitcoin waarschijnlijk meer iets voor jou. Je handelt dan in de grootste cryptomunt ter wereld. De afgelopen jaren is de Bitcoin fors meer waard geworden. Op het hoogste punt was de munt 69.202 dollar waard.

Wanneer je belegt in Bitcoin, is het goed om te weten dat de munt volatiel is. Concreet houdt dat in dat de waarde enorm kan schommelen. Het ene moment is het bijna niets waard, terwijl je het andere moment jezelf rijk mag prijzen. Houd je van die spanning, dan is beleggen in Bitcoin een goede manier om wat extra geld te verdienen. Natuurlijk is het belangrijk dat je altijd eerst je eigen onderzoek doet.

Previous Story

Hoe bouw jij jouw optimale E-Commerce platform?

Next Story

Voldoet jouw software nog? Laat het onderzoeken tijdens een audit!