Het internet der dingen, beter bekend onder de Engelse naam The Internet of Things, is een term die je steeds vaker hoort. We bedoelen hiermee dat steeds meer alledaagse apparaten op het internet worden aangesloten en dat straks computers die door mensen worden bestuurd (pc, tablet, smartphone) hierdoor in de minderheid zullen zijn. Ook gaan apparaten steeds vaker zonder jou met elkaar praten. YouTech bespreekt voor jou vijf voorbeelden van The Internet of Things die direct alles duidelijk maken.
Nest thermostaat
De Nest thermostaat is een van de slimste thermostaten die er is. Je kunt uiteraard met je smartphone op afstand de temperatuur in huis regelen maar er is meer. Nest leert ook je routines, weet wanneer je opstaat en wanneer de verwarming ’s ochtends aan moet en weet ook wanneer je weg bent zodat de verwarming uit kan. Dit bespaart weer energie.
Philips Hue
Deze LED-lampen draai je in een normale fitting en sluit je aan op je draadloze netwerk. Via je smartphone regel je de kleur van de lampen, zet je bepaalde sferen neer en zet je lampen aan en uit. Ben je niet thuis? De lampen weten dit en zullen automatisch uit gaan. Tenzij jij ze van afstand aanzet natuurlijk.
Tesla
Een Tesla is een elektrische auto ontworpen door het bedrijf van Elon Musk. Maar naast dat de Tesla volledig elektrisch is communiceert het ook met het internet. Het is een zogenaamde connected car. Een simpel voorbeeld: als je per ongeluk tegen een andere auto opbotst geeft de auto dit door aan Tesla. Binnen no-time staat er een vervangende auto voor je klaar en kun je weer verder met je reis?
Slimme koelkast
Zowel Samsung als LG zijn druk bezig met slimme koelkasten. Deze koelkasten weten welke producten er koud staan maar ook wanneer er producten over de datum zijn. Is de melk op? De slimme koelkast bestelt automatisch een nieuw pak melk voor je. Ook herinneren deze koelkasten jou eraan dat je die restjes aardappelen van gisteren nog op moet eten.
De slimme oven
Nog niet zo lang geleden introduceerde een Amerikaanse startup een slimme oven. De oven herkent met een HD-camera verschillende soorten voedsel en past hier zelf de bereidingsmethode op aan. Uiteraard kun je met een app het hele proces in de gaten houden. Je kunt zelfs op je smartphone zien of de koekjes die je aan het bakken bent al bruin aan het worden zijn.