Heb je op dit moment al een paar jaar je iPhone en beschik je op dit moment bijvoorbeeld over de iPhone X, XS of misschien wel de iPhone 11? Wist je dat je tegenwoordig je iPhone ook kunt upgraden? Zo lever je het oude toestel in en krijg je in ruil voor het inleveren een leuke inruilkorting op de aanschaf van een nieuwe of een refurbished iPhone.
Hoe werkt het upgraden van je iPhone?
Het upgraden van je iPhone klinkt misschien moeilijk, dit is niet zo! Je kunt tegenwoordig namelijk eenvoudig je oude iPhone verkopen. Na het inleveren krijg je direct geld en dit is dan de inruilkorting die je krijgt op het nieuwe toestel. We adviseren om altijd eerst een andere iPhone te kopen, zo kun je namelijk rustig eerst het nieuwe toestel testen en vervolgens alle data overzetten van het oude naar het nieuwe toestel. Pas als de nieuwe iPhone helemaal goed functioneert, is het tijd om de oude iPhone te verkopen.
Wat is mijn oude toestel nog waard?
Nu je weet dat het upgraden van je iPhone erg makkelijk kan is het de vraag wat het oude toestel nog waard is. De waarde van het toestel wordt bepaald door:
- Type iPhone
- Opslagcapaciteit
- Technische conditie van het toestel
Als voorbeeld wordt er op dit moment bijvoorbeeld door verschillende websites nog een schattingsprijs gegeven tot en met 330 euro voor een perfecte iPhone 11 met de grootste opslagcapaciteit. Als je als voorbeeld de iPhone 13 neemt, loopt dit bedrag zelfs op tot en met 610 euro. Benieuwd naar waardes? Bekijk de iPhone verkoopmogelijkheden.
Waarom is het inleveren van je oude iPhone zo populair?
Het inleveren van een oude iPhone wordt steeeds populairder omdat consumenten weten dat ze de oude iPhone niet meer gaan gebruiken en deze een paar jaar nog in hun bezit blijft. De waarde van een iPhone wordt na verloop van tijd steeds minder waard en dat is natuurlijk niet gunstig voor de consument.
Waarom werd er vroeger minder ingeruild?
Vroeger was het niet normaal om je oude iPhone in te ruilen. In sommige gevallen werd de iPhone op Marktplaats verkocht, helaas was niet iedereen blij met de mensen die aan de deur kwamen kopen. Een oude iPhone werd daarnaast vaak “voor de zekerheid” bewaard. Mocht het oude toestel dan kapot gaan, dan kon de oude worden gebruikt. In de praktijk werkt het helaas niet zo, de data op het “nieuwe” toestel is altijd zo belangrijk dat de iPhone altijd direct gerepareerd moet worden om weer bij de oude data te kunnen.