Wie een eigen website wil beginnen, moet allereerst een domeinnaam registreren. Dit is niet het enige, want je ontkomt namelijk ook niet aan webhosting. Hiermee zorg je er namelijk voor dat de bestanden van jouw website worden opgeslagen op een server. Nadeel van webhosting is dat het jou behoorlijk wat geld kan kosten. Daarom ga je mogelijk op zoek naar goedkope hosting. Dit kan, maar vergeet in dat geval niet naar de onderstaande 4 aandachtspunten te kijken.
1. Let op de dataopslag
Heb je een hostingprovider gevonden waarbij je voor weinig geld een hostingpakket af kunt sluiten? Dan ben je mogelijk geneigd om direct op dit aanbod in te gaan. Toch raden wij je aan je niet alleen maar op de prijs te focussen. Een lage prijs is mooi meegenomen, maar er zijn ook andere zaken waar je op moet letten. De dataopslag is hier een voorbeeld van. Goedkope webhosting heeft soms minder dataopslag dan een duurdere variant. Dit betekent dat je minder gegevens op kunt slaan op de server van de hostingprovider. Ontdek je dat je na het afsluiten toch meer dataopslag nodig hebt? Dan betaal je hier vaak flink voor.
2. Kijk hoeveel mailadressen je kunt gebruiken
Naast de dataopslag raden wij je aan ook naar e-mail te kijken. Een hostingpakket omvat namelijk een aantal e-mailadressen waar je gebruik van kunt maken. Dit kunnen er 250 zijn, maar ook 50. Het aantal mailadressen dat je nodig hebt, hangt af van de omvang van jouw bedrijf. Heb je geen 50 man personeel in dienst en kom je goedkoop hosting met minder mailadressen tegen? Dan heeft dit mogelijk jouw voorkeur. Je betaalt dan niet voor mailadressen die je niet gebruikt. Toch is het altijd prettig om wat mailadressen achter de hand te hebben. Je weet immers nooit wat de toekomst brengt.
3. Met of zonder SSL-certificaat?
Sommige mensen staren zich blind op de prijs wanneer zij op zoek zijn naar webhosting. Heb je een goedkope hostingprovider gevonden? Kijk dan of het webhostingpakket een SSL-certificaat bevat. Dankzij dit certificaat komt er naast de URL een slotje te staan. Hieraan kunnen bezoekers afleiden dat het om een veilige website gaat. Dit certificaat is bij een goedkope hosting niet altijd inbegrepen. Is dit inderdaad niet het geval? Dan betaal je hier naderhand mogelijk een flink bedrag voor.
4. Zoek uit of er een addertje onder het gras zit
Heb je een hostingprovider met een aantrekkelijke prijs gevonden? Zoek dan altijd uit of er een addertje onder het gras zit. Veel partijen proberen namelijk nieuwe kanten te lokken met een lage prijs. Helaas is deze prijs in veel gevallen maar voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld de eerste drie maanden. Na deze periode ga je aanzienlijk meer betalen, waardoor een hostingprovider plots niet meer zo goedkoop is.